Thales Hardware Secure Module (HSM)

Bir Donanım Güvenlik Modülü Nedir?

Bir donanım güvenlik modülü (HSM), kripto anahtar yaşam döngüsünün korunması için özel olarak tasarlanmış bir özgül kripto işlemcidir.

Donanım güvenlik modülleri, kriptografik anahtarları sağlamlaştırılmış, kurcalamaya karşı korumalı bir cihaz içinde güvenli biçimde yöneterek, işleyerek ve depolayarak dünyanın güvenlik bilinci en yüksek kuruluşlarının bazılarının kriptografik altyapısını koruyan güvenlik bakım ve sürdürücü olarak işlem görür.

Neden Donanım Güvenlik Modüllerini Kullanırız?

Şirketler, işlem, kimlik ve uygulamaları korumak için donanım güvenlik modülleri satın alırlar çünkü HMS’ler, kriptografik anahtarlarını güvenli hale getirme ve pek çok uygulama için şifreleme, şifre çözme, kimlik doğrulama ve dijital imza hizmetleri sunmada uzmanlaşmış çözümlerdir.

Thales’i En İyi HSM Tedarikçisi Yapan Nedir?

Thales Donanım Güvenlik Donanımları ile aşağıdaki faydaları sağlamak mümkündür:

Kriptografik işlemleri, darboğazları ortadan kaldıran ve uygulama performansını maksimize eden özgül bir kriptografik işlemciye yükler ve bu sayede bu işlemleri hızlandırır.

Kriptografik anahtarların yaşam döngüsü (oluşturma, dağıtım, döndürme, depolama, sonlandırma ve arşivleme) yönetimini, özel bir amaç için üretilmiş son derece güvenli bir cihazla merkezileştirin

Kâğıttan dijitale girişimleri, PCI DSS, dijital imzalar,

DNSSEC, donanım anahtarı depolama, işlemsel hızlandırma, sertifika imzalama, kod veya belge imzalama, toplu anahtar oluşturma, veri şifreleme vb. işlemlerinin karlılığını artırın ve bunlarla uyumluluk sağlayın.

Anahtar Donanımda

Thales Donanım Güvenlik Modülleri (HSM) portföyümüz, en hassas kriptografik anahtarlarınızın korunması için yüksek güvenlikli bir anahtar kasası sağlayarak Anahtarlar Donanımda yaklaşımında bir kolaylık sağlar. Anahtarlar donanımda anlayışı ile uygulamalar, bir istemci ile donanım güvenlik modülünde saklanan anahtarlar vasıtası ile iletişim kurar ancak anahtarlar asla HSM dışına çıkmaz.

Ortak Mimari (Yalnızca Thales Network, PCIe Ve USB HSM)

Thales Genel Amaçlı HSM’ler, desteklenen istemci, API’lar, algoritmalar ve kimlik doğrulama yöntemlerinin tüm Genel Amaçlı HSM ürün gamında benzer olduğu ortak bir mimariden yararlanırlar. Bu durum, belirli bir HSM etrafında uygulamalar geliştirme ihtiyacını ortadan kaldırır ve anahtarları bir biçim katsayısından diğer biçim katsayısına taşıma esnekliğini sağlar.

Yüksek Performans

Thales donanım güvenliği modülleri, ECC, RSA ve simetrik işlemler de dahil pek çok algoritma için sınıfının en iyisi performansı sunar.

Bulut Yolu

Thales Ağ HSM’leri, müşterilere anahtarları bulut ortamının içine ve dışına taşımasını sağladığından, bina içi veri merkezlerinden özel, hibrit, kamusal ve çok bulutlu ortamlara kadar pek çok kurulum senaryosunu destekleyerek muazzam bir esneklik sağlar.

Geniş Entegrasyon Ekosistemi

Thales HSM’ler, piyasada mevcut en geniş ekosistemlerden birinden faydalanır ve büyük veri, kod imzalama, TLS, web sunucuları, uygulama sunucuları, veri tabanları vb. için 400’den fazla en sık kullanılan kurumsal uygulama ile entegre olur.

Thales

Thales, veri koruma alanında önde gelen global bir sağlayıcıdır. Fortune 500’de faaliyet gösteren global şirketler ve devlet kurumları, dünyadaki en değerli veri varlıklarını ve fikri mülkiyet haklarını korumak ve korumak için Thales’nun SafeNet Kimlik ve Veri Koruma çözümlerine yönelmektedir.

Veri merkezli yaklaşımımız, yüksek değerli bilgilerin veri merkezinden buluta kadar yaşam döngüsü boyunca korunmasına odaklanmaktadır. Ticari işletmeler ve devlet kurumlarındaki 25.000’den fazla müşteri, hassas verilere erişimi korumak, denetlemek, riski yönetmek, uygunluğu sağlamak ve sanal ve bulut ortamlarını güvenli hale getirmek için SafeNet çözümlerine güveniyor.

Ürünle İlişkin Dokümanlar

Daha Fazla Bilgi Almak İster Misiniz?

Bizimle İletişime Geçin!