Şifreleme

Şifreleme, bilgiyi anlaması zor veya okunamaz hale getirmek için matematiksel bir algoritma kullanarak verileri dönüştürme işlemidir.

Şifreleme
Şifreleme, bilgiyi anlaması zor veya okunamaz hale getirmek için matematiksel bir algoritma kullanarak verileri dönüştürme işlemidir. Bu dönüşüm, yalnızca doğru anahtarla yeniden dönüştürülebilir, aksi takdirde dönüştürülmüş veriler anlamsızdır.
 
Şifreleme, hassas bilgilerin gizliliğini korumak ve yetkisiz erişime karşı savunma sağlamak için kullanılır. Veri iletişimi sırasında veya depolandığı sürece, verilerin şifrelenmesi, yetkisiz kişilerin verilere erişmesini veya anlamasını engeller.
 
Şifreleme genellikle iki ana kategoriye ayrılır: simetrik ve asimetrik şifreleme. Simetrik şifreleme, aynı anahtarın hem şifreleme hem de deşifreleme işlemlerinde kullanıldığı bir yöntemdir. Asimetrik şifreleme ise genellikle bir çift anahtar kullanır: genel anahtar ve özel anahtar. Genel anahtar, veriyi şifrelemek için kullanılırken, özel anahtar, şifreli veriyi çözmek için kullanılır.
 
Şifreleme, çevrimiçi iletişimlerde, veri depolama sistemlerinde, mobil cihazlarda ve diğer birçok uygulamada güvenlik sağlamak için yaygın olarak kullanılan önemli bir güvenlik aracıdır.

Thales, kurumsal düzeydeki şifreleme portföyüyle hassas verilerin tüm kritik noktalarda ömür boyu korunmasını sağlar.
 
Fiziksel ve sanal veri merkezlerinden buluta kadar, Thales çözümleri kuruluşların korunmuş, uyumlu ve kontrol altında olmalarına yardımcı olur. Thales'in veri şifreleme ve şifreleme anahtarı yönetimi ürünleri, kuruluşların veritabanlarında, uygulamalarda, depolama sistemlerinde, sanallaştırılmış platformlarda ve bulut ortamlarında hassas verilerini korumasını sağlar. Bu kurumsal şifreleme ürünleri, verilerin hacim, tür ve konum bakımından korunmasını ve kontrol altında tutulmasını sağlar. Ayrıca, merkezi yönetim ve politika uygulama yoluyla uyumluluk ve yönetişim görünürlüğünü ve etkinliğini artırır.
 
Büyük depolama kapasiteleri ve mobil cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte, veri kaybı veya hırsızlığı için daha fazla potansiyel kanal ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle, hassas, özel ve kişisel verilerin korunmasına öncelik verilmelidir.

Trellix Comprehensive Data Protection Solutions, bu endişeleri ve diğer güvenlik risklerini ele alır.
 
Trellix, aşağıdaki özellikleri destekler:
 
- Kurumsal Düzeyde Disk Şifrelemesi
- Çıkarılabilir Ortam, Dosya ve Klasör ve Bulut Depolama Şifrelemesi
- Doğal Şifreleme
 
Sophos SafeGuard, içeriği oluşturulduğu anda şifreler. Şifreleme her zaman açıktır ve sorunsuz ve güvenli çalışmaya olanak tanır. Senkronize Şifreleme, şifrelenmiş veriye erişim imkanı vermeden önce bir cihazın kullanıcısını, uygulamayı ve güvenlik bütünlüğünü sürekli olarak doğrulayarak verileri proaktif olarak korur. Bu her zaman açık koruma yöntemi, verilerinize her yerde eşlik ederek piyasadaki en kapsamlı veri güvenliği çözümünü sağlar.
 
Her zaman açık şifreleme, Sophos SafeGuard Enterprise'ın veri odaklı olduğu her yerde verileri korur ve içeriği oluşturulduğu anda otomatik olarak güvence altına alır. Şifrelendikten sonra, dosyalar platform ve aygıtlarda paylaşıldığında veya e-postayla gönderildiklerinde veya Box, Dropbox veya OneDrive gibi bulut tabanlı dosya paylaşım programlarına yüklendiklerinde güvende tutulur. Bu yöntem, güvenlikten ödün vermeden aygıt ve platformlar arasında çalışarak ve kazara veri sızıntısını önleyerek her yerde güvenli çalışmayı sağlar.

Şifreleme

Trellix FRP

Trellix File and Removable Media Protection(FRP) ile dosya, USB ve cihaz harddiskleri şifrelenebilir. FRP çözümü, diğer birçok Trellix çözümünde olduğu gibi

Şifreleme

Thales CDP

CDP’yi dağıtarak, veritabanlarınıza giren ve çıkan verileri şifreleyerek ve şifresini çözerek güvenlik sağlar. Şifreleme, veritabanı içindeki belirli bir tablo

Şifreleme

Sophos Cihaz Şifreleme

Tam disk şifrelemeyi kolayca yönetin. Her yıl milyonlarca dizüstü bilgisayar kayboluyor, çalınıyor veya kayboluyor; birçoğu önemli ve hassas veriler içeriyor.